Ta med matpakken og benk deg foran pc-skjermen. Vi vil prøve å mingle litt på tross av at det er vanskelig å samles fysisk nå.
NTRANS-folkene er spredd utover landet, med forskningspartnere og brukerpartnere som jobber innenfor helt ulike fag og i ulike bransjer. Likevel jobber vi sammen om å forstå energi- og samfunnsomstilling. Vi tror vi gjør dette bedre som senter om vi kjenner hverandres perspektiver, og ønsker derfor å invitere til trivelige og uhøytidelige, men faglig solide lunsjeminarer hver torsdag.
Vi kjører det hele digitalt, og alle oppfordres til å ha kamera på, det er hyggelig å se hverandre!
Dette er en serie med digitale matpakkelunsjer for oss NTRANS-ere. Mer informasjon om innholdet, datoer og hvem som bidrar kommer etter hvert.
Vi blir kjent med Mario Blázquez fra NHH (Norges Handelshøyskole) og hans spennende forskning. Tittel på innlegget er "Energy Transition and Certificates of Origin".
Du trenger ikke å melde deg på eller registrere deg. Det er bare å logge seg på her:
Join Microsoft Teams Meeting
Spre gjerne budskapet til dine kolleger via e-post, intranett eller jungeltelegrafen!
8. Oktober: Høstferie i Trøndelag, så du må spise matpakken din uten webinar ...
15. oktober: Vi blir kjent med Ntrans` Markus Steen, Seniorforsker, SINTEF Digital avdeling Teknologiledelse. Han vi gi oss innsikt med tittelen:
"Høna eller egget og framtidens energimiks for maritim transport".
22. Oktober: Vi blir kjent med brukerpartner Becour ved Synnøve Rubach og Hans Petter
Tittel: "Tinder for fornybar energi"
Fremtiden er elektrisk, fornybar og digitalisert.
En stadig økende andel internasjonale bedrifter ønsker å dokumentere at de bare bruker fornybar energi. For homogene råvarer som elektrisitet, naturgass og hydrogen, hvordan kan man dokumenter ikke-fysiske egenskaper knyttet til produksjonstidspunkt?
Becour er et norsk energy-tech selskap startet i januar 2018 som jobber med digitale peer-to-peer plattformer for sporing av fornybar energi med garantert opprinnelse. Selskapet er eid av fire norske kraftselskaper, stiftere og ansatte.
Siden høsten 2018 har Becour drevet innovasjonsprosjektet DINGO, på utviklingen av digitale peer-to-peer systemer for sporing av ikke-fysiske attributter i komplekse energisystemer. Prosjektet har støtte fra RFF Oslofjordfondet og casebedriftene.
Siden mai 2019 har Becour også hatt et innovasjonsprosjekt sammen med DNV GL på digitale økosystemer for «assured renewable energy globally».
Becour henvender seg til internasjonale selskaper som vil dokumentere opprinnelsen til energien de bruker på en transparent måte, med miljømessig kredibilitet og positiv impact på produksjon av mer fornybar energi.
Vennlig hilsen
Nestleder i NTRANS, Tomas Moe Skjølsvold